Salina Targu Ocna

Targu Ocna, Targu Ocna


Salina Targu Ocna este situata in inima Moldovei, pe pitoreasca vale a Trotusului, in perimetrul orasului Targu Ocna din judetul Bacau.

Factorii fizici şi chimici ai salinei Tg. Ocna sunt:
• stabilitatea elementelor meteorologice: temperatura aerului constantă (12o – 13o C); presiunea atmosferică constantă (731 mm Hg); umiditate constantă, relativ crescută (60 – 80%); viteza mică de circulaţie a curenţilor de aer;
• lipsa totală de alergeni;
• concentraţia mare a aerosolilor de Na, K, Cl, de mărime mică şi medie (între 100 şi 250 particule per milimetru şi 1 până la 10 mg clorură de sodiu per metru cub de aer.
• concentraţia mare de radon radioactiv (Rn22), care determină concentraţia mare a aeroionilor negativi (O3), cu efect sedativ bine cunoscut şi cu acţiune de modificare a întregului metabolism al organismului;
• concentraţia de oxigen ceva mai scăzută şi cea de CO2 mai mare decât în atmosfera obişnuită.

Imensitatea golurilor, adevarate catedrale sapate in sare, labirintul galeriilor in lungime de mii de metri, biserica Sf. Varvara, sanatoriul, iti creeaza impresia unui oras scufundat in adancuri si redescoperit pentru a fi din nou daruit.

Biserica Sf. Varvara, ctitorie a celor ce muncesc in mina, sapata in sare la adincimea de 240m, te cheama sa treci prin inaltele porti bisericesti de la intuneric spre lumina credintei. Aplicele, marele candelabru, chinoavale si alte obiecte de cult sunt taiate din sarea muntelui. Dreapta, cu volute elegante, cu sclipiri de aur stins, te primeste catapeteasma.

Baza de agrement situata in Salina Tg. Ocna la 240 m adancime, este oferita pentru: relaxare, exercitii fizice, tratarea bolilor respiratorii, rezultatele cele mai bune se obţin la adulţi în astmul bronşic alergic şi bronşitele astmatiforme, în cazul în care bolile au o vechime de cel mult 20 de ani. În astmul bronşic alergic pur la copii, rezultatele sunt dintre cele mai favorabile.

La suprafata este amenajata o moderna baza de agrement care dispune de un strand cu apa sarata, dusuri, cabinet medical, terasa si magazin. Pentru un ambient placut sunt puse la dispozitia turistilor sezlonguri si umbrele de soare.

Cazare Targu Ocna