Piata Sfatului

Brasov


Din 1520, acest loc atestat ca târg, numită în documente Markplatz, a fost gazda a numeroase târguri. Din 1364 era organizat târgul anual cu participare largă, unde ajungeau şi negustori de peste hotare. Frumoasele case cu arcade din jurul pieţii ar putea povesti multe. În piaţă cândva a existat Stâlpul infamiei, unde au fost judecate şi vrăjitoarele şi se aplicau public pedepse corporale vinovaţilor de diferite fapte. Aici în 1688 a fost decapitat Stefan Stener, şeful breslei cizmarilor, care s-a împotrivit intrării austriecilor în oraş. Până în 1892 în piaţă existau şi două fântâni. Cea mai impunătoare clădire este Casa a Sfatului aflată în centrul pieţei, construită în 1420. Primăria de odinioară, astăzi găzduieşte Muzeul de istorie. În clădirea din Piata Sfatului nr.16 funcţiona prima farmacie a oraşului.Piaţa Sfatului din Braşov este probabil cel mai cunoscut şi cel mai vizitat loc din oraş, fiind frecventat atât de turişti cât şi de localnici pentru care reprezintă un loc de relaxare şi punct de întâlnire între prieteni. În mod frecvent aici sunt organizate diverse evenimente cultural artistice, concerte în aer liber sau târguri tematice (târgul meşterilor populari, târgul de flori, etc).

Piaţa Sfatului este punctul central de plecare spre cele mai multe obiective turistice din Braşov cum ar fi Biserica Neagră, Turnul Alb, Turnul Negru, Bastioanele vechii cetăţi, Strada Sforii, portile de acces in vechea cetate - Poarta Şchei, Poarta Ecaterinei - vechile ziduri ale cetăţii de sub Tâmpa, etc.

Din 1520, acest loc atestat ca târg, numită în documente Markplatz, a fost gazda a numeroase târguri. Din 1364 era organizat târgul anual cu participare largă, unde ajungeau şi negustori de peste hotare. Frumoasele case cu arcade din jurul pieţii ar putea povesti multe. În piaţă cândva a existat Stâlpul infamiei, unde au fost judecate şi vrăjitoarele şi se aplicau public pedepse corporale vinovaţilor de diferite fapte. Aici în 1688 a fost decapitat Stefan Stener, şeful breslei cizmarilor, care s-a împotrivit intrării austriecilor în oraş. Până în 1892 în piaţă existau şi două fântâni. Cea mai impunătoare clădire este Casa Sfatului aflată în centrul pieţei, construită în 1420. Primăria de odinioară, astăzi găzduieşte Muzeul de istorie. În clădirea din Piata Sfatului nr.16 funcţiona prima farmacie a oraşului.

Cazare Brasov